top of page
age-groupfoto.jpg

Age Grouper

@todo Hier wat snelkoppelingen oa facebook, bioracer, ...

 • Facebook

Introductie

@todo hier een tekstje over wat Age-group is

EK / WK Agegroupers Sprint & Standaard distance

Momenteel worden er Belgische selectiewedstrijden aangeduid voor atleten die wensen deel te nemen aan een EK of WK triatlon en dit op de sprint- of kwartafstand (standard distance). 

Voorwaarden

Als atleet:  

 • Heb je de Belgische nationaliteit of verblijf je in België;

 • Ben je de laatste 3 jaar niet uitgekomen voor een ander land;  

 • Beschik je over een geldige wedstrijdlicentie (via Triatlon Vlaanderen of LBFTD);

 • Neem je deel aan een EK/WK met een nationale uitrusting (Belgian Triathlon). 
   

De selectie

 • Van agegroupers aan het EK/WK gebeurt op basis van deelname en prestatie op selectiewedstrijden die vooraf bepaald werden door de nationale AG-commissie.

 • Per agegroup (vanaf 16 jaar voor de sprintafstand en vanaf 18 jaar voor standard distance, 20-24, 25-29, 30-34, enz.) zijn er zowel voor mannen als vrouwen maximaal 20 plaatsen beschikbaar.

 • Na bevestiging door de atleet, gebeurt de inschrijving voor EK/WK door Belgian Triathlon en niet door de atleet zelf. De atleet stort hiervoor het inschrijvingsbedrag aan Belgian Triathlon.

 • De kosten voor inschrijving (bepaald door de organisatie), kledijpakket, transport en eventueel verblijf zijn voor rekening van de atleet.  
   

Selectiewedstrijden

De selectiewedstrijden worden door de AG-commissie bekendgemaakt via de Calendar.

Selectieprocedure

 • De atleet schrijft zich in voor één of meerdere selectiewedstrijden.  

 • De selectie van de atleet gebeurt op basis van de categorie waartoe de atleet zal behoren in het jaar van het EK/WK, ook al neemt de atleet het jaar voordien mee in een selectiewedstrijd in een andere categorie. 

 • Bij sprintwedstrijden komen de eerste 5 atleten per agegroup (die nog geen startslot hebben) in aanmerking voor selectie.  

 • Bij standard distance komen de eerste 5 atleten per agegroup (die nog geen startslot hebben) in aanmerking voor selectie.  

 • Na deelname aan de wedstrijd worden de (nog niet geselecteerde) atleten via mail gecontacteerd om hun interesse voor een startslot (sprint of kwart) kenbaar te maken. Na deze mail heeft de atleet 14 dagen de tijd om dit slot op te nemen of niet. Indien geen antwoord, wordt het startslot opnieuw vrij gegeven. De selectie wordt in elk geval afgesloten zodra de grens van 20 selecties per leeftijdsgroep bereikt wordt.

 • De lijst met atleten die hun startslot reeds hebben opgenomen, zal gepubliceerd worden via de websites van beide liga’s.  

 • Atleten die geselecteerd zijn en hun startslot bevestigd hebben, krijgen uiteindelijk een uitnodiging tot definitieve registratie. Deze registratie is bindend en wordt slechts definitief na betaling van het inschrijvingsgeld.  
   

 • Wildcards: atleten kunnen in sommige gevallen (bijv. jeugd A en junioren, leden van nationale selecties, Belgische atleten die woonachtig zijn in het buitenland, blessure, …) beroep doen op een wildcard. Hiervoor dient men de prestaties en een duidelijke motivatie te doen via de AG-coördinator.

Andere wedstrijden @todo betere titel nodig

@todo Hier uitleg over de ander soort wedstrijden waar geen selectiewedstrijd voor is.

Nationale kledij

bioracer-trisuit-belgium.jpg

Belgian Triathlon heeft in samenwerking met Bioracer een exclusieve kledinglijn waarmee elitesporters internationaal presteren maar die ook toegankelijk is voor de niet-professionele triatleet/multisporter.

Agegroupers die wensen deel te nemen aan een EK en/of WK, zijn verplicht om deel te nemen in de nationale uitrusting. Deze kost komt ten laste van de atleet en kan enkel besteld worden via onze partner Bioracer. 


Alle bestellingen voor nationale kledij verlopen via Bioracer Be3 webshop en niet via de algemene website van Bioracer. Nieuwe bezoekers moeten zich voor een 1e keer registreren.

Alle kledij vallen onder het design van het “Belgium Triathlon Team” en voldoen aan de standaardvoorwaarden van World Triathlon (WT). Let op als u al een trisuit heeft moet dit het nieuwe WT-logo hebben, oude pakken met ITU-logo zijn niet meer geldig.

De trisuit kan gepersonaliseerd worden met de eigen familienaam (+ €6). Indien men eigen sponsors wil toevoegen, dient men hier zelf voor te zorgen en dit binnen de kledij-afspraken van WT.

 

Reken op een levertermijn van 8-10 weken (na bestelling).

Age group community

age-group-community.jpg

@todo tekstje wat wij doen

Contact

 AG-coördinator Werner Taveirne

bottom of page